GIFtest

Test test test

High Tea Uden

De Eetkaamer Lanceert Nieuwe High Tea op Moederdag

High Tea Uden

Onze “oude” stijl High Tea! Wil jij een primeur tijdens moederdag?

Onze High Tea werd zo goed ontvangen dat wij onszelf stiekem af gingen vragen “Kunnen wij hem nóg lekkerder en leuker maken?”. Wekenlang hebben we met onze chefkok gesleuteld aan een nieuwe, frisse en heerlijke high-tea! En welke dag is er nou beter om een nieuwe high tea te lanceren dan 12 mei, moederdag?!

Dus, wil jij jouw moeder op moederdag de absolute primeur geven met onze nieuwe High Tea? Wil jij haar helemaal in de watten leggen? Dat kan! Reserveer jouw moederdag cadeau voor 12 mei nu en mis die primeur niet.

Tijdens carnaval blijft de Eetkaamer een stukje “gewone wereld”.

Terwijl de hele wereld stil lijkt te staan tijdens carnaval, is het Brabantplein in Uden toch een soort vluchtoord uit het carnavalsgedruis. Natuurlijk houden we zelf ook van het feestje, maar we merken aan onze klanten dat ze het toch waarderen dat wij een soort contrast vormen op de carnavalsgekte. Het is ook logisch, vertelt Daniëlle van der Zee, niet iedereen is een die-hard tijdens carnaval, sommige mensen gaan namelijk na 2 dagen liever weer verder met het gewone leven, die mensen zien we dan terug tijdens de lunch of het diner.

Wel hebben we op de dag na carnaval, ook wel bekend als as-woensdag, het jaarlijkse anti-kater ontbijt. Dat voelt toch wel een beetje als het terug verwelkomen van alle carnavalsgangers in de gewone wereld. Die overgang levert soms hilarische taferelen op, lacht van der Zee. Onder het genot van de traditionele gebakken spek, eieren, broodjes en gezonde shakes zie je dan mensen heel diep uitpuffen. Het is ook hard werken, zo lang feesten!

Het

Uit eten met Kerst in Uden

De Eetkaamer in totale ravage (+foto’s)

Wow, wat een achtbaan ben ik in beland! Afgelopen zaterdag de laatste dag open geweest als ‘oude’ Eetkaamer, wel al met kale muren, want in 1 dag alles inpakken en verhuizen is ondoenlijk. Zondagochtend al vroeg stonden we met maar liefst 17 medewerkers alle stoelen, tafels, lampen, bar en keuken over te huizen naar een tijdelijke opslag. Wat hebben ze hard gewerkt. Ik ben zo trots op mijn team! Ze zetten er echt met zijn allen de schouders onder en knallen. Ondertussen wordt er nog veel gelachen en gezongen, beter kun je je toch niet wensen.

 Slopen

Maandagochtend om 8.00 uur kom ik de lege Eetkaamer binnen en dan zie ik meteen dat er al stukken muur tussenuit zijn. Een paar uur later kunnen we al gewoon tussen de panden op en neer lopen, dan nog alle tussenwanden eruit en maandagavond was alles helemaal leeg. En pfff, wat is het enorm groot geworden.

Moment van bezinning

Dan sta je daar, maandagavond, alleen, want alle bouwvakkers zijn dan natuurlijk al naar huis. Een heel groot leeg pand, waar alleen nog heel veel stof te vinden is. Dan komt toch het moment dat je denkt: ‘Waar ben ik in Godsnaam aan begonnen?’ Daar zijn dan toch ineens de tranen. Even stilstaan bij het feit dat dit toch wel de grootste verbouwing is sinds onze start 4 jaar geleden.

Opbouw

De komende week zal gebruikt worden om de contouren weer op te bouwen. Dan kunnen we zien hoe groot de keuken wordt, waar de bar precies komt en hoe de ruimte weer knusser wordt. Daar kijk ik echt naar uit.

De Eetkaamer gaat sluiten… Met een hele goede reden…

Via deze weg wil ik je graag informeren over de veranderingen. Na 4 jaar gaan de deuren van de Eetkaamer dicht. Maar schrik niet! Het is niet permanent. Vanaf 10 september sluiten we de deuren maar liefst 3,5 week! Daarna komen we terug, met een geweldig mooie nieuwe Eetkaamer! Waarom zo lang? Nou, er staat een behoorlijke verbouwing op het programma.

Ik hoor je bijna denken: Nu al, maar zo lang zijn ze toch helemaal nog niet open? Klopt, we zijn nu bijna 4 jaar open. We zijn toen begonnen met een lang en smal pand. In 2015 hebben we al 1 keer uitgebreid en dat gaan we nu nog een keer doen. De kans doet zich nu voor om ons buurpand over te nemen. Dat geeft ons de gelegenheid om het pand opnieuw in te delen en de servicemogelijkheden voor onze gasten nog beter te maken.

Avondrestaurant

Nu we ons pand opnieuw kunnen indelen, hebben we ook de kans om een speciaal gedeelte te creeëren om diner te serveren. Deze ruimte ligt niet bij de Speelkaamer in de buurt, dus ook als je zonder kinderen uit wil eten, heb je dadelijk de rust om dat in een volledig nieuwe setting te doen. Deze setting wordt heel anders dan dat je van ons gewend bent, een knusse, hippe, maar ook rustige sfeer met hele speciale elementen (daarover later meer). Vanaf onze heropening zullen wij dan ook alle dagen van 10.00 tot 22.00 uur open zijn.

Grootste speelhoek in het centrum van Uden

Zoals inmiddels al best bekend is, kunnen kindjes zich bij ons prima vermaken in de Speelkaamer, zodat je als ouders ook rustig kunt eten en kunt bijkletsen. De speelhoek wordt maar liefst 3 keer zo groot en komt terug in ons nieuwe pand. We gaan dan ook zorgen dat de net iets oudere kinderen zich ook kunnen vermaken, met supercoole computerspellen.
Als je de grootste speelhoek hebt, moet je ook zorgen dat de kleinste gasten verzorgd kunnen worden, vandaar dat we een speciale ruimte maken waarin kinderen verschoond kunnen worden, maar ook waar moeders rustig borstvoeding kunnen geven.

Spannend

Velen van jullie weten dat het afgelopen jaar een roerig jaar is geweest voor ons. Bijna 4 jaar geleden heb ik de Eetkaamer samen met Minguel opgebouwd tot wat het nu is. De vorige verbouwing 2 jaar geleden hebben wij ook samen mogen vormgeven. Hij heeft dit jaar de strijd tegen lymfklierkanker niet mogen winnen, maar wel alle plannen voor deze verbouwing nog mee gemaakt. Hij heeft mij stevig in mijn schoenen gezet en gezegd: ‘Nu ga je het alleen verder doen, dat kun je en ik kijk van boven wel mee hoe mooi het wordt’. En dat is dus precies wat ik ga doen! Een supermooie Eetkaamer maken die toekomstbestendig is. We gaan 3,5 week dicht en dat is superspannend, maar met alle hulp van mijn medewerkers, familie en vrienden gaat het me zeker lukken.

Heropening op 4 oktober

De komende anderhalve week zijn we er nog gewoon, maar vanaf zondag 10 september sluiten onze deuren om de verbouwing te kunnen starten. Op woensdag 4 oktober gaan onze deuren dan weer open.

De komende weken ga ik jullie, middels deze blog, meenemen in onze verbouwing. Ik ben trots op wat we gaan neerzetten en hoop dat jullie dat ook zijn als je straks opnieuw bij ons binnenkomt.

Met gastvrije groet,
Danielle Pelucarte-van der Zee