Bij De Eetkaamer kun je nu genieten van het officiële Steppegras!

Vanaf nu hoef je niet meer naar België te rijden om te genieten van deze unieke smaakbeleving. Wij mogen als één van de weinigen in Nederland het officiële Steppegras maken en serveren. Ontdek hier alles over dit exclusieve gerecht. En kom het natuurlijk bij ons proeven!

Wat is Steppegras?

Steppegras is een variant op biefstuk-friet. Het wordt gekenmerkt door een grote berg friet en een extra verfijnde variant die ook nog eens extra knapperig is. Steppegras werd eind 1960 door chef-kok Jean Ceustermans bedacht. Wist je dat de naam ´Steppegras´ beschermd is? Bedenker Jean Ceustermans heeft de naam namelijk gedeponeerd. Restaurants die geen licentie hebben om dit gerecht te mogen verkopen, zetten een vergelijkbaar gerecht soms onder de naam dunne frietjes op de kaart. Echter, recepten van andere zaken zijn echt niet hetzelfde als het originele Steppegras. En dat proef je!

Recept van Steppegras

Het exacte recept van Steppegras verklappen we natuurlijk niet. Maar we kunnen wel vertellen uit welke onderdelen dit gerecht bestaat. Steppegras bestaat uit een stuk vlees, bijvoorbeeld biefstuk, dat wordt begoten met een saus. Het recept van de saus is geheim, maar wel kunnen we aangeven dat hij licht pikant is. Vervolgens wordt dit geheel bedekt met een grote berg dunne frietjes. De frietjes zijn heerlijk knapperig. Tot slot wordt het Belgische gerecht afgewerkt met een schijfje citroen en kaviaar (of een betaalbare variant hierop).

Steppegras eten

Sinds het gerecht bedacht is, is het een vaak nagejaagd product geworden. Het is alleen zeldzaam want het mag slechts met nauwe samenwerking geserveerd worden. Wij zijn dan ook blij en trots dat wij als de Eetkaamer ons personeel hebben mogen laten scholen om de hoogste kwaliteit Steppegras te serveren!

Steppegras is alleen in het restaurant te bestellen. Reserveer op deze pagina je plekje om het zelf te komen proeven.

Bekijk hier de Steppegras sfeervideo

Direct reserveren

Hieronder kunt u direct een tafel reserveren in ons restaurant. Vul alle velden in en klik vervolgens op verzenden. U kunt ons natuurlijk ook altijd even bellen op 0413 – 23 00 10

Uiteraard kunt u ook altijd eerst even ons menu bekijken


© Copyright De Eetkaamer - Realisatie door